Ghid de intretinere a lumanarilor

Speram sa te bucuri de lumanarile noastre parfumate, create din ceara naturala de soia. Pentru inceput, iti reamintim ca acestea au o ardere mult mai indelungata decat lumanarile din parafina si nu sunt toxice.

Cu toate acestea, pentru a avea parte cat mai mult de experienta oferita de lumanarile Candeleria, iti lasam un ghid de intretinere si de siguranta:

1. La prima aprindere incearca sa lasi lumanarea sa arda pana in momentul in care ceara s-a topit pana la margini.

2. Nu lasa lumanarea sa arda mai mult de 3-4 ore si niciodata nu o lasa sa arda nesupravegheata sau in preajma copilasilor si animaluțelor nesupravegheati/e.

3. Cand lumanarea se apropie de final, lasa pe fundul recipientului minim 5 mm de ceara. Daca fitilul mai arde, dar nu mai este ceara, stinge-l. In caz contrar, recipientul se poate crapa sau chiar sparge.

4. Asaza lumanarea pe o suprafata plana, rezistenta la caldura si asigura-te ca in jurul ei nu poate fi nici un obiect inflamabil.

5. Pentru o ardere cat mai corecta, este recomandat ca fitilul sa fie scurtat mereu la aproximativ 5 mm. Daca fitilul se inclina spre o anumita directie, incearca sa il indrepti cu un varf de cutit sau alt obiect ce nu poate lua foc.

6. Daca flacara a creat efect de tunel, nu te ingrijora. Impinge in jos, usor si treptat, ceara ramasa pe margini. Ai grija sa nu acoperi fitilul.

7. Curata recipientul cu apa fierbinte si detergent de vase. Incearca sa il refolosesti. Daca doresti, il poti aduce sa il reumplem, iar costurile vor fi mai mici.

8. Relaxeaza-te si bucura-te de experienta Candeleria!

Iti multumim ca sprijini o pasiune si ca apreciezi lucrurile create manual. Pentru noi inseamna foarte mult, iar usa noastra va fi mereu deschisa pentru tine.